We hebben al weken prachtig weer en hoewel de Corona-maatregelen langzaam aan versoepelen, is het ‘oude normaal’ nog ver weg. De vraag is of dat ooit weer terug komt.

Daarom dit bericht.

Hoe gaat het nu met jullie?

Wat is de impact van de wekenlange ‘intelligente lock down’ sinds half maart? Zeker de ouderen onder ons, die gezien hun leeftijd tot de kwetsbare groep behoren zal het extra zwaar vallen dat ze hun (klein)kinderen, familie en vrienden al zo lang niet hebben kunnen zien, of misschien alleen op afstand. En een knuffel is er al helemaal niet bij! Dat gemis is nog groter als je al in een rouwproces zit.

Ik ben benieuwd hoe jullie deze periode doorkomen. En als jullie jullie reacties en tips willen delen, dan kunnen anderen daar ook hun voordeel mee doen.

Hier vast enkele tips van mij:

  • Beweeg! Er zijn talloze mogelijkheden voor het volgen van online lessen, ook op tv, bijvoorbeeld: Nederland in Beweging (NPO1 van 10.15 – 10.30 uur op werkdagen). Je zult merken dat bewegen je ook mentaal goed doet.
  • Ga naar buiten, maak een wandeling, kijk om je heen, geniet van de natuur en wie weet kom je iemand tegen en heb je onverwachts een leuk gesprek.
  • Maak van jouw tuin of balkon een heerlijke plek waar je jezelf kunt zijn. Het verzorgen van de plantjes kan helend werken.
  • Zorg voor structuur. Kies elementen die bij jou passen, bijvoorbeeld: wandelen; een vriend(in) of familielid bellen; tuinieren; lekker koken voor jezelf; lezen.
  • Word lid van de Facebookgroep: ‘Verkoopstalletjes langs de weg Beemster eo’: https://www.facebook.com/groups/1060465327663536/post_tags/?post_tag_id=1074539262922809

Pak de fiets, koop heerlijke streekproducten en maak vervolgens een lekkere en gezonde maaltijd klaar.

  • Ga op zoek naar schoonheid in kleine dingen. In het kleine is het grote ook: verwonder je. Neem de tijd om echt om je heen te kijken en laat je verrassen door wat je ziet en ontdek zo elke dag nieuwe dingen die je laten glimlachen.

En ik weet, het is niet altijd makkelijk. Soms moet je jezelf er echt toe zetten, maar mijn ervaring is, dat als ik dan toch een activiteit heb gedaan, ik me daarna beter voel of zelfs voldaan. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen. Geef ze door, zodat wij van elkaar kunnen leren.

Ik wens jullie nog veel mooie dagen!

Hartelijke groet,

Mirella Mossel

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten